Ontbijt

Ontbijt als een keizer...​

Zo gaat het gezegde: ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar. Bij Onder den Peerenboom maken we er daarom werk van.

Niet iedereen heeft dezelfde wensen voor het ontbijt. De een heeft genoeg aan een croissant, de ander gaat er echt voor zitten. De een wil geen vlees, de ander wil graag vegan. Daarnaast zijn er ook gasten met een allergie of dieetwensen. Ook die bieden we graag een goed ontbijt aan. Mocht u toch nog een specifieke wens hebben, laat het ons dan weten. Uw ontbijt wordt geserveerd op de kamer op de afgesproken tijd. Daarnaast kunt u wanneer het weer het toelaat ook buiten eten aan de grote picknicktafel of we zetten ergens op een plek van uw keuze een tafel klaar. Onderstaand treft u onze ontbijtsuggesties.

Ontbijt menu's

Alle prijzen zijn in Euro, per persoon, en inclusief B.T.W.  - (veg) - ook vegetarisch | ( Ⓥ - ook vegan) | (gv) - ook glutenvrij)

De kleine keizer – (gv)

8,5

Een warme croissant met boter en jam of een ‘pain chocolade’ met daarbij een schaaltje vers gesneden fruit en een glas jus ‘ d’orange.

Zuivel keizer – (veg) | ⓥ | (gv)

10.5

Jus, fruit, yoghurt en huisgemaakte Onder den Peerenboom granola

De stevige keizer – (veg) (gv)

12.5

Kloostermoppen met boerenkazen, fijne vleeswaren en een eitje naar keuze gekookt of gebakken. Natuurlijk vers fruit en een verse jus!

De vegan keizer

15,5

Wij hebben inmiddels ruime ervaring opgebouwd in het maken van een vegan ontbijt. Ook als u gewend bent vlees te eten zou u het toch eens moeten proberen. U zult verrast zijn.

De kostelijke keizer – (veg) (gv)

16,5

Een sierlijke start. Biologisch kloosterbrood van Carl Siegert en roomboter croissants. Romige kaas vers van de boerderij, fijne vleeswaren en zoete smeersels. Zijdezachte yoghurt met huisgemaakte granola en vers gesneden fruit. Het perfecte eitje, verse jus…

De Engelse keizer – (veg)|ⓥ| (gv)

15,5

Roerei en langzaam gegaard spek met nog meer stevige kost: gebakken paddestoelen en tomaat, ontbijtworstjes en witte bonen met tomatensaus. We maken dit gerecht ook vegetarisch en grillen er dan mooie groenten bij!

Ontbijt gerechten

Sunny sideup

8.5

Twee spiegeleieren met avocado, gegrilde tomaat en een biologisch kloosterbrood van Carl Siegert.

Omelet Le Petit Doruvael

9.5

Luchtig omelet met de streekkaas Le Petit Doruvael die bij ons om de hoek 'op Blokland' wordt gemaakt. Geserveerd op stevig vloerbrood.

Eieren Florentine – ⓥ|(gv)

10.5

Twee gepocheerde eieren met gesauteerde spinazie, en hollandaise saus. Geserveerd op geroosterde beschuitbol.

Eieren Benedict – (veg) (gv)

10.5

Twee gepocheerde eieren met bacon uit de rug, en hollandaise saus. Geserveerd op geroosterde beschuitbol.

Tosti roerei met oude boerderijkaas – (gv)

7.5

Een tosti van vloerbrood met roerei, tomaatjes, pesto en oude boerderijkaas

Berenschieter – (gv)

8.5

Dubbeldik wentelteefje dubbel gevuld met boeren ham en kaas, en gebakken in ons secret berenschieterbeslag.

Nutella – ⓥ|(gv)

8.5

Wentelteefjes van brioche met Nutella en zoute caramel siroop.

Sûkerbôle met banaan

8.5

Wentelteefjes van suikerbrood met gebakken banaan en kaneelsuiker.

Blueberry pancakes – ⓥ|(gv)

9.5

Een stapel vers gebakken 'blueberry pancakes' met karnemelk beslag en warme ahornsiroop.

Mango-abrikozen droom – ⓥ|(gv)

7.5

Lagen van zijdezachte yoghurt afgewisseld met gebakken havermout en een mouse van mango en abrikozen.

Havermout – ⓥ|(gv)

7.5

Warme havermoutpap, eventueel met rozijnen, en met vers gesneden fruit ernaast.

Over night oats – ⓥ|(gv)

7.5

Havermout met fruit die een nachtje met elkaar hebben opgetrokken!

Ontbijt bijgerechten

Vers fruit

3.95

Een schaaltje vers gesneden, gemengd fruit.

Jus d’ oranges

2.95

Een glas vers geperste jus d'oranges

Klik hier om meer te lezen over activiteiten in de omgeving.